• facebook
  • linkedin
  • twitter
  • google
  • youtube

Na fa'atautu'i le uati fa'ailo a Philip Roth: Aisea e tatagi ai mo a'u

E oo atu i le taimi e alu ai lenei koluma, atonu o aʻu o lē e ana le leitio uati sa nofo i luga o le po i le potumoe tele o Philip Roth.

E te iloa Philip Roth, National Book Award- ma le Pulitzer Prize-manumalo tusitala o tala masani e pei o le "Tofa, Columbus," "Portnoy's Complaint" ma le "The Plot Against America"? Na maliu o ia i le tausaga talu ai, ma o le faaiuga o le vaiaso na teʻa nei, na faʻatau atu ai nisi o ana mea i se faʻatautuʻi esetete e faʻaalia ai le tauofoga i luga ole laiga.

O le leitio o le uati o le Proton Model 320, ma e leai se mea fa'apitoa na'o le sao i totonu o le potu moe tele o Philip Roth.

Masalo o le mea lea na tilotilo i ai Philip Roth pe a ala mai i le vaeluaga o le po ona o sina vaega o lona faiʻai o loʻo i ai se faʻafitauli faʻapitoa. A o ia sioa atu i numera malamalama i le faaaliga, pe na ia fetuuina lona mafatiaga na taofia ai o ia mai le moe lelei, pe o se faamafanafanaga le iloa e ui lava ina malolo o ia, ae o se vaega o ia sa tusitusi?

Ou te le iloa tonu pe aisea ou te manao ai e umia se mea e umia e Philip Roth, ae o le taimi lava na ou tau atu ai i le faʻatautuʻi i luga o le initaneti, na fai si ou mataʻutia.

Ae paga lea, ua uma ona ou le fiafia i le tusi lomitusi a Olivetti na faaaoga e Roth i le amataga o lana galuega. O faʻataʻitaʻiga IBM Selectric na siitia e Roth i se taimi mulimuli ane e matua mauoa foi mo loʻu toto.

Sa ou vaʻavaʻai i se sofa paʻu mai le potu tusitusi a Roth e te alu i ai pe ana nofo fua i luga o le ala. Ua valusia ma pisipisia, ua taia e le mafai ona iloa. E toetoe lava a mafai ona ou sogisogi i le mea tatau e ala i le lau komepiuta ae ou te tilotilo i ai, o loʻo ou mafaufau e tuʻuina se ofo, taumafai e fuafua pe fia le tau e lafo mai ia te aʻu. Masalo o le a ou alu i se auala ma totogi se loli e toe aumai. Ou te maua se tala mai ai: "O aʻu ma Philip Roth's Moldy Couch i Amerika."

E ui lava o laʻu lava avanoa faigaluega e matuaʻi masani lava - o se potumoe avanoa ma se kesi - ou te fiafia lava e vaʻai i faʻamatalaga i totonu o nofoaga tusitusi a tusitala. I se tafaoga tusi i tausaga ua mavae, sa ou mautinoa e faatulaga se taimi mo Rowan Oak, le fale muamua o William Faulkner i Oxford, Mississippi. Ua avea nei ma se falemataaga e mafai ai ona e vaʻai i lona potu tusi, faʻatulagaina e pei o le taimi na galue ai, tioata i luga o se laulau lata ane. I se isi potu, e mafai ona e vaʻai i le otootoga mo lana tala "Se Fagogo" o loʻo tusia saʻo i luga o puipui.

Afai e te asiasi i le Iunivesite o Duke, e mafai ona e vaʻai i le kesi tusitusi a Virginia Woolf, o se galuega malosi o le oak ma se pito i luga mo le teuina ma se ata valiina o Clio, le musika o talafaasolopito i luga. E le ofoina mai e le esetete a Roth se mea e sili ona manaia, ae le o lenei faʻatau.

E fa'apea o upu e taua, ae le o mea o lo'o si'omia ai lo latou foafoa. Roth's wicker porch meaafale (leai ni tauofo e pei o lenei tusitusiga) e le o le puna o lona atamai. Masalo o mea lava ia e le taua tele, ma o loʻo ou faʻaogaina i latou i uiga latou te le tatau ai. O pepa ma fesoʻotaʻiga e fetaui ma le galuega tusitusi a Roth o loʻo faia i le Faletusi a le Konekeresi lea o le a faʻasaoina ma mafai ona faʻamoemoe e faʻavavau.

O John Warner o le tusitala o le "Aisea e le mafai ai ona latou tusia: Fasia le Lima Parakalafa Essay ma isi mea e manaʻomia."

1. “Masalo e Tatau Ona E Talanoa i se Tasi: O se Fomaʻi, o ANA Fomaʻi, ma o Tatou Olaga ua Faʻaalia” saunia e Lori Gottlieb

O tala fa'asolopito uma, fa'amuamua fa'amatalaga, ae fa'apea fo'i i nisi o mataupu fa'ale-aganu'u fa'ale-aganu'u. E na'o a'u lava le mea: “Heartland: O se Faamanatuga o le Galulue Malosi ma le Gausia i le Atunuu Sili ona Mauoa i le Lalolagi” saunia e Sarah Smarsh.

Pe a ou faitau i se faʻasalalauga fou e sili ona aoga le fautuaina, ou te tuʻuina i luga o se meli i luga o laʻu komepiuta ma mai lena taimi i luma o loʻo ou vaʻavaʻai mo le tagata faitau saʻo. I lenei tulaga, o le "Tulafono mo le Asiasi" filemu a Jessica Francis Kane e fetaui lelei mo Judy.

E mai ia Fepuari, o se vaega o talosaga na ou faʻaseseina i laʻu lava imeli. E le mafai ona ou oo atu ia i latou uma, ae o se taga itiiti, e mafai ona ou faailoa atu na i ai. Talu mai Feburary, e mautinoa lava na faitau e Carrie nisi tusi, ae faʻavae i luga o lenei lisi, ou te fautuaina "Maua Mea Leaga" saunia e Harry Dolan.


Taimi meli: Iul-23-2019
WhatsApp Online Chat!