• facebook
  • linkedin
  • twitter
  • google
  • youtube

Le Mea e Faamanatu ai e le Lalolagi le Tausaga Fou Saina

Mo le tusa ma le 1.4 piliona tagata Saina, o le tausaga fou e amata ia Ianuari 22 - e le pei o le kalena Gregorian, e fuafua e Saina lona aso masani o le tausaga fou e tusa ai ma le taamilosaga o le masina. A'o fa'amanatu fo'i e atunu'u eseese o Asia a latou lava tausamiga o le Tausaga Fou, ae o le Tausaga Fou a Saina o se aso malolo fa'alaua'itele i le tele o atunu'u i le lalolagi, ae le na'o le People's Republic.

Asia i Sautesasae o le itulagi lea e tuʻuina atu ai e le tele o atunuʻu o latou tagatanuu taimi malolo mo le amataga o le Tausaga Fou a Saina. E aofia ai Sigapoa, Initonesia, ma Meleisia. I tausaga talu ai nei, o le Tausaga Fou a Saina ua faʻalauiloaina foi o se aso malolo faʻapitoa i Filipaina, ae tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau i le lotoifale e oʻo mai ia Ianuari 14, e leai ni aso malolo i lenei tausaga. O Korea i Saute ma Vietnam e faʻatulagaina foʻi faʻamanatuga i le amataga o le masina o le masina, ae o nei mea e ese mai i tu ma aga o le Tausaga Fou a Saina ma e sili atu ona faʻatulagaina e aganuu a le atunuʻu.

E ui o le tele o atunuu ma teritori o loʻo faʻamanatu manino le Tausaga Fou Saina i Asia, e lua tuusaunoaga. I Suriname i Amerika i Saute, o le faasologa o le tausaga i le Gregorian ma le kalena o le masina o aso malolo lautele. E tusa ai ma le tusiga igoa aloaia, e tusa ma le fitu pasene o le tusa ma le 618,000 tagata o loʻo nonofo ai e tupuga mai i Saina. O le motu o Mauritius i le Vasa Initia e faamanatu ai foi le Tausaga Fou a Saina, e ui e na o le tolu pasene o le tusa ma le 1.3 miliona tagata e iai aʻa Saina. I le 19th ma le afa muamua o le 20th seneturi, o le motu o se nofoaga lauiloa mo femalagaaiga mo Saina mai le itumalo o Guangdong, e taʻua foi o Canton i lena taimi.

O fa'amanatuga o le Tausaga Fou a Saina e fa'asalalauina i le kosi e lua vaiaso ma e masani ona fa'atupuina ai le fa'ateleina o femalagaiga, o se tasi lea o galu tetele o femalagaiga i le lalolagi. O fa'afiafiaga fo'i e fa'ailogaina ai le amataga aloa'ia o le tautotogo, o le mea lea ua ta'ua ai le Tausaga Fou o le masina o Chūnjié po'o le Spring Festival. E tusa ai ma le kalena aloaʻia o le masina, 2023 o le tausaga o le lapiti, lea na tupu mulimuli i le 2011.

Ata 2023-01-30 170608


Taimi meli: Ian-06-2023
WhatsApp Online Chat!